Ażurki czekoladowe
jako efektowna dekoracja
deserów, ciast itp.
Smak najważniejszy, jednak wygląd
też ma znaczenie.
Sposób podpatrzony z programu telewizyjnego,
w którym cukiernicy prezentowali swoje
słodkie i efektowne dzieła.
Banalnie łatwe i szybkie wykonanie,
tak więc podaję dalej,
może i Wam się przyda.
* * *
Do wykonania potrzebujemy gorzkiej czekolady,
którą należy roztopić w kąpieli wodnej.
Następnie za pomocą łyżeczki
rozprowadzamy płynną czekoladę
na papierze do pieczenia.
Chłodzimy w zamrażalce do zastygnięcia,
czasami zostawiam na noc.
A wzorki esy floresy tworzymy według potrzeb
/np. na kształt liści/
jak chcemy nadać nietypowy/naturalny kształt,
to unikajmy płaskiej powierzchni podczas chłodzenia.
Kolejne ażurowe dekoracje
wykorzystałam przy dekoracji na tort urodzinowy Julki.
Kwiatki to już gotowiec:)
Może następnym razem wybór padnie na
białą czekoladę?!
Kolejne ażurowe dekoracje
wykorzystałam przy dekoracji na tort urodzinowy Julki.
Kwiatki to już gotowiec:)
Może następnym razem wybór padnie na
białą czekoladę?!
Wersja robocza przed
włożeniem do zamrażalki.
To jak? Kto próbuje?
Zajmie Wam to zaledwie kilka minut,
a efekt ciekawy.
Zachęcam do działania.
A.N.I.A